úterý 15. června 2010

31 Rue Cambon

Coco Chanel vynalezla legendární "malé černé", logo v podobě dvojitého C, parfém No.5 a mnoho dalších ikonických prvků. Stala se legendou stejně jako její byt na 31 Rue Cambon, který jí byl velkou inspirací.


Apartmán se nachází nad butikem značky Chanel a couture salonem. Dnes se v něm pořádají interview, různá focení a jsou zde přijímáni přední klienti domu Chanel.



Ikonické je především zatočené zrcadlové schodiště s béžovým kobercem. Během přehlídek sedávala Coco na pátém schodě a pozorovala modelky i reakce publika, aniž by ji někdo viděl.


Apartmán je vybaven spoustou pozoruhodných předmětů, z nichž některé jsou dary od významých přátel Coco Chanel, jako např. cigaretové krabičky od vévody z Westminsteru nebo zlatá ruka od Alberta Giacomettiho.


Zajímavostí je, že Coco v bytě nikdy nespala, a proto zde není žádná ložnice. Každý večer se vracela do svého soukromého apartmá v hotelu Ritz na Place Vendome a ráno zpět do Rue Cambon. Předtím nezapomněla zatelefonovat, aby její zaměstnanci včas stihli celý apartmán provonět vůní Chanelu No.5.

2 komentáře:

Julia ♫ řekl(a)...

ta klec s ptackama je uzasna!! naprosto dokonaly byt..

Katka řekl(a)...

moze byt :)